Antep Kısırı ( Meşhur Antep Kuru Köftesi) Çiğköfte Tadında
Antep Kısırı Meşhur Antep Kuru Köftesi Çiğköfte Tadında Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi köftelik bulgur
1 Buçuk yemek kaşığı salça
1 büyük soğan
1 büyük domates
3 diş sarımsak
1 limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım kadehten az fazla zeytin yağı yada akışkan yağ
Yarım demet maydanoz
Antep Kısırı Meşhur Antep Kuru Köftesi Çiğköfte Tadında Tarifi Yapılışı
İnce bulgurumuzu köfte leğenimize alalım.
Soğanımızı ve domatesimizi rendeleyelim sarımsağımızı ezelim isterseniz soğan domates ve sarımsağı rondodan sürükleyebilirsiniz
Bulgur un yanına ilave edelim.
Baharatlarımızı salçamızı ve küp küp doğradığımız limonu da atalım içine limonun kabuğu ceddilmeyecek yoğururken suyu bitince içinden çıkarılacak limonlar
Sonra köftemizi azar azar su ilave ederek elimile yoğuralım yumuşayıp bir birine bağlanana kadar sonra nar ekşimizi ilave edelim .
Köfteyi tepsiye şöyle bir yayalım üstüne yıkayıp ince ince doğradığımız maydanozu ilave edelim.
Yağımızı bir tava da iyice yakalım maydanozların üstüne dolaştıralım coss diye ses geldiyse operasyon tamamdır