Köftelik bulgur salça tuz ve baharatlar 1 bardak soğuk su ile ıslatılır.
Bu arada patatesleri de haşlanmak üzere ateşe koyalım.
Ardından yalancı sosumuzu yapalım, 2 büyük soğanımızı 4’e bölüp ince ince doğrayalım.
Yarım çay bardağı zeytin yağı ile birlikte tuzunu kırmızı biberi ekleyerek ve soğanları tam öldürmeden karıştırarak pişirelim.
Altını kapatmadan önce fesleğen, kimyon ve maydanozu katıp 1 dakika daha ateşte tutup altını kapatalım.
Köftenin yapılışı.
Islattığımız bulguru ve malzemeleri özleşene kadar biraz su ile yoğuralım.
Özleştikten sonra haşlanan patatesleri soyup ister havan da dövüp sakız gibi olana kadar ezelim isterseniz sıcak iken parça parça köfteye yedire yedire ekleyelim bütün patatesleri.
Yedirdikten sonra yarım doğranmış maydanozumuzu ekleyelim ve 1 çay bardağı kadar zeytin yağını kaseye alıp elimizi batırıp istediğimiz gibi şekil verip servis tabağına dizelim.