Marul dilediğin kadar Ne kadar çok olursa o kadar hoş olur
2-3 yaprak karalahana azsa birkaç yaprak daha koyun
Yeşil biber Minik büyük farketmez
Nar ekşisi Göz kararı koyun
Limon sosu göz kararı koyun limon sosu yoksa 2 tane limon sıkın bunalacak limon da yoksa limon tozu 2-3 kaşık koyun
Annem’in Meşhur Kısır Tarifi Yapılışı
Öncelikle sebzeleri ayrı bir tepsi hazırlıyoruz doğradığınız tüm sebzeleri tepsiye koyun.
Üzerlerine nar ekşisi ve limon sosu koyun 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin karıştırın.
Gelelim ham köftelik bulgura bir büyük tepsi çıkarıyoruz bulguru koyun 6 karakter olduğu için 6 çay kadehi bulgur koyun ve çaydanlık altı’na yarım su doldurun kaynatın.
Kaynayıncaya kadar öbür malzemeleri koyuyoruz domates salçasını biber salçasını tuz pul biber ve naneyi ilave edin su kaynayınca bulgura dökün karıştırın haşlayana kadar.
Haşladığında öbür tepsideki sebzeleri bulgurun üzerine döküyoruz karıştırın.
Tadına bakın noksan bir şey varsa damak tadınıza göre o malzemeden ilave edin yanına da dilerseniz marul ilave edip ya da domates turşu ilave edip yiyebilirsiniz Afiyet Olsun.