Adıyaman Usulü Nefis Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
4-5 çay kadehi esmer köftelik bulgur birey sayınıza göre
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
3 yemek kaşığı domates salçası
İsot ne kadar acı olmasını istiyorsanız
Pulbiber
Tuz salçanın tuzluluğuna göre
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
3-4 yemek kaşığı Nar ekşisi
Yarım çay kadehi zeytinyağı yada ayçiçek yağı
Adıyaman Usulü Nefis Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabımıza bulgurumuzu ve ince doğranmış soğanımızı alıyoruz, soğan rendelenmeyecek bir kenara domatesi de doğruyoruz.
Ve ayrı bir kapta salça, isot, karabiber, pulbiber, kimyon, nar ekşisi ve 3-4 yemek kaşığı suyla karıştırıyoruz.
Bulgur ile soğanı bir vakit yoğuruyoruz ardından domatesi ve isotu alıyoruz yoğuruyoruz kıvamı olunca sıkıp servis edebiliriz.
Anekdot: Salçanın kıvamı rengine göre az yada çok koyabilirsiniz, ben hem zeytinyağı hemde ayçiçek yağı kullandım. İsteyen 1 diş sarımsakta koyabilir. Afiyet olsun