Adıyaman Usulü Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram taze esmer ince bulgur Markette satılanlar da olur
1 büyük baş kuru soğan
5 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı hazır domates salçası
2-3 yemek kaşığı biber salçası Acı ya da tatlı size kalmış
4-5 adet rendelenmiş domates suyu tadı ekşi olmamalı
1 su kadehi isot
1 su kadehi zeytinyağ
Organik nar ekşisi göz kararı
1 adet limon sıkılmış
1 yemek kaşığı 7 cinsli baharat Aktarda satılıyor
5-6 adet küp buz
Marul
Adıyaman Usulü Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
1 büyük baş soğanımızı rendeleyelim acı suyunu sıkarak süzelim ham köfte tepsimize dökelim.
5 diş sarımsağı rendeleyerek tepsimize ekleyelim.
Ayrı bir orta boy kase ye 1 su kadehi zeytinyağ ekleyelim üzerine 1 su kadehi isotu dökerek karıştıralım bir köşede bekletelim.
Domates ve biber salçamıza tepsimize ilave edelim soğan ve sarımsak ile azıcık yoğuralım.
7 cinsli baharatımızı ekleyelim baharatımızı göz kararı olarak çoğaldırabilirsiniz ben göz kararı koyuyorum.
Ham köftelik bulgur Simit tepsimize ekleyelim hoş bir biçimde öbür malzemeler ile yoğuralım 5-10 dakika sonrasında zeytinyağlı isotumuzu ekliyoruz beraber yoğurmaya devam ediyoruz.
Aralarda ham köftemize azar azar domates suyu ekleyelim kuru kalmamalı.
Domates suyumuz bittikten sonra azıcık daha yoğuruyoruz.
Buzları ilave ederek bulgurun diriliği gidene kadar yoğurmaya devam ediyoruz buzlar tamamen eriyecek.
Bulgurumuzun diriliği gittikten sonra limon suyumuzu ve organik nar ekşimize ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz 5 ila 10 dakika sonra servis yapmak için avuç içinde sıkarak biçim veriyoruz.
Yanına marul ilave ederek afiyet ile yiyoruz. Şimdiden elinize bileğinize sağlık afiyet olsun.