öncelikle soğan, sarımsak ve maydanozu çok ince kıyım doğrayalım.
ayrı bir kasede isot ve yedi cinsli baharatı 1 kadeh kadar suyla nemlendirelim.
soğan, sarımsak, salça, ince bulgur ve tuzunu yuğurma kabına alalım.
başlangıçta yalnızca salçanın suyu ile iyice yuğuralım daha sonra azar azar su vererek yuğurmaya devam edelim, bulgurun hafiften yumuşadğnı sezdiğiniz andan itibaren isotlu karışımı da azar azar yedirerek yuğuralım. bu operasyon uzun ve külfetli şimdiden söyleyeyim güçlü biri yapsın ve netlikle sıcak su koymuyoruz.
köftemiz artık yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde bol nar ekşisi, bol zeytinyağını ve maydanozunu da ilave edip iyice karıştırıp servis edebilirsiniz,afiyet olsun .