Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,62
  • BIST
    %0,42
Adıyaman Çiğköftesi

Adıyaman Çiğköftesi

Adıyaman Çiğköftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı isot
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • Yarım çay kadehi ketçap damak zevkinize göre acı veya tatlı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Adıyaman Çiğköftesi Tarifi Yapılışı

  1. Çiğköfte tepsisinin içine bulguru ve salçayı ilave ederek hoşça yoğurun.
  2. Yumuşak bir kıvama geldikten sonra su koyarak yoğurma harekâtına devam edin.
  3. Bulgur içerisine çok fazla su tadını kaçırır buna dikkat etmelisiniz.
  4. Bulgurlar salça rengine döndükten sonra içerisine tuz, pul biber, karabiber, kimyon, akışkan yağ, isot ve biber salçasını ilave ettikten sonra karıştırarak yoğuralım.
  5. Bulgur kurursa şayet az ölçüde su ile yumuşatabilirsiniz.
  6. Bulgurlar iyice yumuşadıktan sonra içine maydanoz ve ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar kaybolana kadar yoğurun.
  7. Soğanın suyu çiğköfteye acı bir tat vereceği için el ile kestiğinizde soğanların suyu çok fazla çıkmayacaktır.
  8. Çiğköfte içinde bulunan soğanlar gözden bütün anlamıyla kaybolduktan sonra hazır olacaktır. En son maydanoz ve taze soğanları ince doğrayalım.
  9. İstediğiniz sunumda servis edebilirsiniz. Teklif: soğuk ayran ile beraber servis edin :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın