Yarım çay kadehi ketçap damak zevkinize göre acı veya tatlı ketçap
1 tatlı kaşığı pul biber
Adıyaman Çiğköftesi Tarifi Yapılışı
Çiğköfte tepsisinin içine bulguru ve salçayı ilave ederek hoşça yoğurun.
Yumuşak bir kıvama geldikten sonra su koyarak yoğurma harekâtına devam edin.
Bulgur içerisine çok fazla su tadını kaçırır buna dikkat etmelisiniz.
Bulgurlar salça rengine döndükten sonra içerisine tuz, pul biber, karabiber, kimyon, akışkan yağ, isot ve biber salçasını ilave ettikten sonra karıştırarak yoğuralım.
Bulgur kurursa şayet az ölçüde su ile yumuşatabilirsiniz.
Bulgurlar iyice yumuşadıktan sonra içine maydanoz ve ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar kaybolana kadar yoğurun.
Soğanın suyu çiğköfteye acı bir tat vereceği için el ile kestiğinizde soğanların suyu çok fazla çıkmayacaktır.
Çiğköfte içinde bulunan soğanlar gözden bütün anlamıyla kaybolduktan sonra hazır olacaktır. En son maydanoz ve taze soğanları ince doğrayalım.
İstediğiniz sunumda servis edebilirsiniz. Teklif: soğuk ayran ile beraber servis edin :.