Adıyaman Ham Köfte Değişik,Kolay,Harika Bir Tat Tarifi İçin Malzemeler
500 gr esmer ince bulgur
3 adet et bulyon
3.5 kadeh sıcak su
1 su kadehi ketçap
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su kadehi akışkan yağ
1.5 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibaharsilme
1 çay kaşığı karabiber
1 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
Adıyaman Ham Köfte Değişik,Kolay,Harika Bir Tat Tarifi Yapılışı
İlk evvel 3. 5 kadeh sıcak suda et bulyonumuzu eritip, kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Ardından ince bulgurunuzun üzerine döküp, karıştırıp kapağını kapatıp, 1saat bekletin.
Ve sosumuzu hazırlıyoruz bu sırada. Bir karıştırma kabına 1 su kadehi ketçap, yarım su kadehi akışkan yağ, domates salçası, biber salçası, isot, nane, pul biber, kimyon, karabiber, yenibahar, rendelenmiş kuru soğan, 4 diş rendelenmiş sarımsak, hepsini bir hoş karıştırıyoruz.
1 saat beklettiğimiz bulgurumuza döküp, 1 saat 30 dakika özleşene kadar yoğuruyoruz. Ben maydanoz ilave etmedim bulgura siz dilerseniz ilave edebilirsiniz ve bulyon tuzlu olduğu için tuz ilave etmem gerekmedi. Damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz.
Biçim verip,kıvırcık ve maydanozla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun