1 su kadehi orta boy bulgur Çok kocaman yada setik ince değil
Yarım su kadehi setik En ince bulgur
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ taze yeşil soğan yaprakları Beyaz tarafı değil
4-5 adet orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 -1, 5 yemek kaşığı adana biber salçası
5 su kadehi su Haşlamak için
Yarım çay kadehi su Sıkmak için elimize değdireceğimiz
Adanalılara Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
Mercimekler hoşça yıkanır ben 9-10 kere deviriyorum yeniden de köpüğü girmiyor
Düdüklü tencere de mercimek haşlanır.
Bu arada soğan yemeklik biçimde küp küp doğranır tavaya alınır zeytinyağı ilave edilir.
Üzerine altı kısılır ve pembeleşene kadar kavrulur. Bol yağda kavrulduktan sonra altı kapatılır ve içerisine salça ilave edilir iyice salça ezilir topak topak kalmasın.
Mercimek haşlandıktan sonra üzerine bulgurlar ilave edilir ve içerisine kimyon ilave edilir ağzı kapatılır
Bulgurların mercimek içerisinde suyunu sürüklemesi için 15 -20 dk beklenir azıcık fazla bekliyorum o arada salatayı yapıyorum ve daha iyi şişiyor bulgur hemde fazla sıcaklığı gidiyor
Yoğurma tepsisine karışım dökülür ve üzerine salçalı soğan dökülür ve iyice yoğurulur.Birbirine geçmesi zorunlu.
Yanımıza aldığımız suya elimizi daldırarak elimize yapışmayacak kadar sulandırsak avucumuzu yeterli sıkım yapıp yapıp servis tabaklarına koyabilir. Yanında salata ve ayran ile servis yapabilirsiniz. ben limon kullanmıyorum yakıştığını düşünmüyorum marul arasında da beğenmiyorum bu şeklde servis etmeyi seçim ediyorum Sınayan herkese afiyet olsun.