Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,04
Adana Yöresel Kısır

Adana Yöresel Kısır

Tarifin Öyküsü

Adana Yöresel Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demete yakın maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su kadehi kaynamış su
  • Tuz,kimyon ,karabiber ,pul biber Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Yarım çay kadehinden bir parmak noksan nar ekşisi

Adana Yöresel Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru sıcak su ile nemlendirip karıştıralım.
  2. Üzerine baharatları atıp ağzı kapalı bir biçimde takribî 45 dk bekletelim.
  3. Zaman sonunda salçaları ve ufak ufak doğranmış soğanı ilave ederek yoğurma harekâtına başlayalım.
  4. Ara ara hakimiyet ederek bulgur tamamen yumuşayana kadar devam edelim.
  5. İstediğimiz kıvama erişince ince kıyılmış maydanoz akışkan yağ ve nar ekşisi ilave edip usulca harmanlayalım.
  6. Servise hazır olan kısırı isteğe bağlı olarak süsleyip tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın