Tuz pulbiber kuru nane anekdot yeşil varsa çok daha lezzetli olur
Akışkan yağ
Domates
Salatalık
Havuç
Kırmızı turp
Domates
Adana Kısırı Tarifi Yapılışı
İlk olarak bulguru nemlendiriyoruz ve demlenmeye alıyoruz.
Sonra maydanoz ve soğanları bir kaç yaprak marulu ince ince kıyıyoruz.
Demlenmiş olan bulgura salçaları ilave ediyoruz.
Azıcık akışkan yağ ve tuzunu pul biberini ilave ederek yoğuruyoruz.
İyice limonu da sıkıyoruz.
En sona yeşillikleri yeniden azıcık akışkan yağ ile karıştırıp kısırımızı son defa iyice karıştırıp sunum tabağına marul yaprakları yerleştirip üzerine top top koyuyoruz.
Değişik sebzelerle sunum tabağını süsleyerek servis yapıyoruz afiyet olsun.