Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,89
  • ALTIN
    %-2,53
  • BIST
    %1,15
Acılı Çiğ Köfte

Acılı Çiğ Köfte

Acılı Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi köftelik bulgur
  • 1. 5 su kadehi sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 kahve fincanı isot
  • 1 kahve kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz isteğe göre çoğaldırılabilir
  • Nar ekşisi
  • 1 adet limon
  • Kıvırcık veya marul

Acılı Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgurumuzu bir kapaklı kaba alıp üstüne ılık su koyup şişmesini sağlayalım.
  2. Azıcık diri olacak biçimde ayarlayalım.
  3. 5 -10 dakika bekleyelim ve bir yandan soğanımızı ve sarımsağı da ilave edip rondodon çekelim.
  4. Dinlenmiş olan bulgurumuzu yoğurma kabına alıp sırasıyla tam malzemeleri ilave edelim ve iyice bulgurun deneleri yumuşayana kadar yoğuralım.
  5. Kıvama gelen ham  köftemizi son defa elimizle derledikten sonra bir ölçü elimize alarak köftelerimizi sıkarak biçim verelim.
  6. Tabağa dizdiğimiz marul veya kıvırcıkların üzerlerine köftelerimizi dizelim.
  7. Üzerine nar ekşisini sıkarak servis edelim ,afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın