Öncelikle 1 su kadehi kısırlık bulgur ve 1 çay kadehi irmik karıştırılıp içerisine kaynamış 3 su kadehi suyu ilave edip, üzerini kapatalım demlensin.
Değişik taraftan soğanlarımızı küp küp doğrayıp, yarım çay kadehi akışkan yağ ile kavuralım. Kavrulan soğanın içerisine kıymayı ilave edip, baharatları da ilave edip, kavuralım.
Bulgurumuz demlenmiştir bu arada içerisini yumurta, un, salça, baharatlar ve tuzu da ilave edip, hoşça yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünden azıcık daha büyük parçalar koparalım. Toylar için daha kolay açılıyor.
Baş parmağımızla orta yerinden oymaya başlayıp, açalım. Bu arada bir kase su hep yanımızda olsun ki kolayca açalım.
Açılan harç ortasına kıymalı harçtan koyalım ve yuvarlayalım. Hamur bitene kadar aynı harekâtı tekerrür edelim.
Dargın yağda kızartıp, afiyetle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Sevgi ile kalın