Patateslerimiz haşlanırken köfte leğenimizin içine bulgurumuzu salçalarımızı ve baharatlarımızı alıyoruz.
Yanımızda takribî 2-3 kadeh su bulundurmamız gerek onu yoğurdukça kıvamına göre arttırabilir veya eksiltebilirsiniz.
Salçalar ve bulguru su ilave etmeden evvel iyice yoğuruyoruz salça tamamen bulgurla buluşunca yavaş yavaş su ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Takribî 10 dakika süresince kurudukça su ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Bulgurun çıtırlığının gittiğini göreceksiniz.
Bulgurlar tamamen yumuşayınca bir kabın içinde haşlanan patateslerimizi püre kıvamına getirip az az köftemize ilave ediyoruz. Takribî 1 avuç ilave ettiğimiz patateslerle her seferinde iyice yoğuruyoruz.