20 Dakikada Çok Lezzetli Çiğköfte Maden Suyuyla Yoğurdum
Tarifin Öyküsü
20 Dakikada Çok Lezzetli Çiğköfte Maden Suyuyla Yoğurdum Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi köftelik ince bulguresmer bulgurda olur
1 şişe sade maden suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy minik rendelenmiş suyu iyice bunalmış kuru soğan
4 adet rendelenmiş sarımsak
1,5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su kadehi isot
Yarım su kadehi akışkan yağ
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı çiğköfte baharatı yada yeditürlü
Yarım çay kadehi rondodan çekilmiş ceviz yada fındık isteğe bağlı
20 Dakikada Çok Lezzetli Çiğköfte Maden Suyuyla Yoğurdum Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir kaba bulguru boşaltıp ,üzerine maden suyunu yavaş dökerek kaşıkla hafif karıştırıp bulgurun her tarafını nemlendirelim.
Üzerine strec jelatinle kapatıp buzdolabına koyup yarım saat dinlendirelim.
Bu arada soğanları rendenin ufak tarafıyla rendeleyip suyunu iyice sıkalım.
Soğanın suyu çiğköfteyi acımsı bi tad vazgeçer.
Sarımsağı rendeleyelim.
Üzerine salçayı ve baharatları koyalım.
Başka ufak bir kaba ise zeytinyağını ve isotu koyup karıştıralım bi kenarda bekletelim.
Dinlenmiş olan bulgura soğan ve salça karışımını, yağ- isot karışımını ve tuzunuda koyup bilek gücüyle 20 yoğurmaya başlayalım.
Kıvama gelen çiğköfteye nar ekşisinide koyup son bi defa daha yoğurup elimizle sıkıp biçim verip yanında ayran ve yeşillik koyup afiyetle harcayabilirsiniz.