Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %0,29
Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram parçalanmış tavuk
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye 3 yemek zeytin yağı koyup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  2. Üzerine tavukları ilave edip, biraz kavurun.
  3. Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyip 15 dakika düdüklüde haşlayın.
  4. Tavuklar haşlanınca yani kaynayınca düdüklüyü kapatın.
  5. Düdüklü soğuduktan sonra açıp havuç, patates, soğan ve bezelyeleri ekleyin.
  6. Ardından baharatları da ekleyip düdüklüyü kapatın.
  7. 15 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra düdüklüyü kapatıp soğumaya bırakın.
  8. Bir kaseye terbiye malzemeleri alarak iyice karıştırın.
  9. Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ilave edin.
  10. Tamamen karıştığında yemeğin üzerine gezdirip 2-3 dakika daha yemeğin altını açıp düdüklünün kapağını kapatmadan pişirin.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Düdüklü
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın