Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %0,29
Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü ( bir büyük paket)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavukları jüliyen doğrayalım ve baharatlarla harmanlayalım.
  2. Sosu için ayrı bir kapta yumurtayı çırpalım üzerine maden suyunu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar güzelce karıştıralım.
  4. Sosun içine tavukları alalım ve harmanlayalım.
  5. Üzerini kapatıp buzdolabında en az bir saat bekletelim. ( ben sabah işe giderken hazırlayıp dolaba koydum, akşam gelince pişirdim, pamuk gibi oldu. ).
  6. Sıvı yağda kızartalım ve sıcak servis edelim.

Püf noktaları.

Tavukları buzlukta 1-2 saat bekletip buzluyken keserseniz daha kolay kesebilirsiniz.

Yağı iyice kızdıralım ve tüm tavukları harlı ateşte kızgın yağda kızartalım.

Servis önerisi.

Haşlanıp iri iri doğranmış patateslerin içine küçük küçük doğranmış kornişon turşu, hardal ve mayonezle hazırladığım salata ve biraz yeşillikle servis ettim çok yakıştı.

Afiyet olsun 🌸💗.

Tavuk Kalamar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın