Malzemeler
Yapılışı
Un ve reçel hariç tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıp şöyle bir karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu yavaş yavaş ekleyip gayet yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üçte birini kenara ayırıp büyük kısmını yağladığımız tart kalıbına veya küçük boy yuvarlak borcam tepsiye aynı kalınlıkta olacak şekilde elimizle yayalım. Üzerine reçeli yayalım. Son olarak da hamurun kalan kısmından şeritler yaparak reçelin üzerine kafes şeklinde yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında alt ve üst pişirme ayarında orta rafta 170 derecede kontrollü şekilde ortalama 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık halde servis edelim. Üzerine birazcık tarçın veya pudra şekeri serpip dilediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Mryvr parçacıklarıyla da servis yapılabilir. Afiyet olsun.