Kısır
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 6 çay kadehi kısırlık bulgur normal çay kadehlerinde
- 3 çay kadehi sıcak su
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su kadehi akışkan yağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kadehi limon suyu
- 1 çay kadehi nar ekşisi
- 1 ufak bağ yeşil soğan
- 1 ufak bağ maydanoz
- 1 ufak bağ yeşil nane
- isteğenildigi kadar marul
- 3 adet domates
- 2 adet salatalık
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kısırlık bulgurumuzu bir kaba alıyoruz. Üzerine sıcak su ilave ediyoruz.
- Karıştırıp, üzerini kapatıp 15 dk bekliyoruz.
- Kuru soğanımızı doğruyoruz. Yeşilliklerimizi yıkayıp süzgece alıyoruz iyicene süzüyoruz.
- Tam malzemelerimizi doğruyoruz. istenildiği biçimde.
- Yağımızı tavaya alıyoruz. Soğanımızı ilave edip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra salçalarımızı ilave ediyoruz. Kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz salçayı bulgurumuza ilave ediyoruz. Üzerine baharatlarımızı ilave ediyoruz. limon suyu ve nar ekşisinide ilave ediyoruz. 4-5 dk yoğuruyoruz.
- Doğradığımız yeşilliklerimizi ilave ediyoruz. 1-2 dk yoğuruyoruz.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak