6 çay kadehi kısırlık bulgur normal çay kadehlerinde
3 çay kadehi sıcak su
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su kadehi akışkan yağ
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kadehi limon suyu
1 çay kadehi nar ekşisi
1 ufak bağ yeşil soğan
1 ufak bağ maydanoz
1 ufak bağ yeşil nane
isteğenildigi kadar marul
3 adet domates
2 adet salatalık
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Kısırlık bulgurumuzu bir kaba alıyoruz. Üzerine sıcak su ilave ediyoruz.
Karıştırıp, üzerini kapatıp 15 dk bekliyoruz.
Kuru soğanımızı doğruyoruz. Yeşilliklerimizi yıkayıp süzgece alıyoruz iyicene süzüyoruz.
Tam malzemelerimizi doğruyoruz. istenildiği biçimde.
Yağımızı tavaya alıyoruz. Soğanımızı ilave edip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra salçalarımızı ilave ediyoruz. Kavuruyoruz.
Kavurduğumuz salçayı bulgurumuza ilave ediyoruz. Üzerine baharatlarımızı ilave ediyoruz. limon suyu ve nar ekşisinide ilave ediyoruz. 4-5 dk yoğuruyoruz.
Doğradığımız yeşilliklerimizi ilave ediyoruz. 1-2 dk yoğuruyoruz.