Hatay Usulü Kısır Cevizli
Hatay Usulü Kısır Cevizli Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su kadehi kısırlık bulgur
- 3 su kadehi kaynamış su
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1,5 su kadehi zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil nane
- 10 dal yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 150 gram ceviz içi
- Servis etmek için marul
Hatay Usulü Kısır Cevizli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgurumuzu derin, büyükçe bir kaseye alalım.
- Üzerine biber salçasını ve pul biber ilave edip karıştıralım.
- Üzerine 3 kadeh kaynar suyu ilave edip, karıştırıp üzerini örtelim, 20 dakika bekletelim.
- Şimdi yeşillikleri, soğan, sarımsak, nane, marul ve maydanozu ayıklayıp, yıkayalım.
- Marul hariç, yeşilliklerimizi doğrayalım.
- Ardından dinlenen bulgurumuzu bir yoğurma kabına alalım.
- Üzerine domates salçasını, listedeki baharatları ilave edip yoğuralım.
- Ardından nar ekşisini ilave edip iyice karıştıralım.
- Sonra zeytinyağını ilave edelim, iyice karıştıralım.
- Ardından, evvelden doğradığımız yeşillikleri ilave edip karıştıralım.
- 150 gram ceviz içini doğrayıcıdan geçirip katalım ve iyice yoğuralım.
- Marul ve çeri domates ile servis edelim.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak