Bolca yeşillik (Yeşil nane, maydanoz, yeşil soğan, marul isteğe bağlı diğer yeşilliklerde konulabilir)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yaklaşık 2 avuç kadar zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası (Miktar yoğurulduktan sonra arttırılabilir)
1 tutam kadar kuru zahtet (Kekik)
Turşu
Marul
Hatay Usulü İç (Kısır) Tarifi Yapılışı
Bulgur yoğurma kabına alınır. Bir kenarına soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Yanına salçalar eklenir.
Soğan ve sarımsağın üzerine baharatlar ve kuru zahtet (Kekik) koyulur. Ayrı bir kaba yoğururken kullanmak için bir miktar su koyulur(su sıcak olmayacak).
Soğan ve sarımsak baharatlarla güzelce ovulur. Daha sonra salça bulgur ve soğan karışımı güzelce yoğurulur.
Burda püf nokta bulgur asla ıslatılmaması. Ayrıca bulguru yoğururken çok az su kullanılır. Yaz aylarınsa yaparken sadece domatesle yoğurulursa lezzeti dahada artar.
Bulgur güzelce yoğurularak piştikten sonra içerisine bar ekşisi eklenir çok az onunlada yoğurulur. Daha sonra biraz zeytinyağı eklenir (Zeytinyağının ölçüsünü vermek çokta doğru değildir aslında. İçiniz yani kısırınız parlıyorsa zeytinyağı miktarı tamamdır)
Yıkanıp küçük küçük doğranan yeşillikler bulgurun üzerine dökülür kalab yağımızda üzerine döküldükten sonra iyice karıştırılır. Turşu ve marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).