Yöresel tatlı sevenlere…
Malzemeler
400 gr havuç
• 200 gr toz şeker
• 100 gr ceviz içi veya fındık içi
• 1 paket Hindistan cevizi
• Aldığı kadar sıcak su
Yapılışı
Havuçların kabuklarını soyup bul su ile yıkayıp kurulayın. Geniş tencerenin içine rendeleyin üzerine şeker ilave edip şekeri ıslatacak kadar su dökün, kısık ateşte pişirin. Ardından tahta bir kaşık yardımıyla havuçlar eriyip koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın.
Kıvamına geldiğinde ocaktan alıp ceviz parçalarını içine ilave edin ve karıştırın. Daha sonra temiz ıslatılmış bir tezgâha dökün ve dikdörtgen şeklini verin. Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra bir kâseye ya da tabağın içine soğuk su koyun kesip, dilimleyeceğinizde bıçağı suya batırıp çıkartın kestiğiniz dilimleri bolca Hindistan cevizine bulayıp servis yapın. Afiyet olsun.