4 su bardağı esmer köftelik bulgur eğer yoksa sıradan ince bulgurda olur
2 su bardağı kaynar su
1 yemek adalȩığı domates salçası
1 yemek adalȩığı biber salçası
1 tatlı adalȩığı pul biber
1 yemek adalȩığı adalȩığı isot
1 yemek adalȩığı tatlı toz kırmızı biber
3 adet rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı akışkan yağ
İsteğe göre karışık zeytin yağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 yemek adalȩığı sumak
1 çay adalȩığı kimyon
1 çay adalȩığı karabiber
2 adet kuru soğan çok rendelenecek suyu bunalacak
Tuz ı̇steğe göre ben 1, 5 tatlı adalȩığı kullandım
2 adet rendelenmiş domates kıvamına göre kullanılacak
Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurumuzu 2 kadeh kaynar su ile demlendiriyoruz ağzı kapalı bi kapta.
Şişen bulgurumuza domates rendesi ve ceviz hariç cevizli yapıcaksanız eyer ilave edip devamlı yoğuruyoruz.
Bulgurumuz azıcık yağsız gibi olucak domatesimizi ilave edip ve hatta sıvıyağ da göz kararı ilave edip macun olana kadar yoğuruyoruz. Azıcık kuvvet isteyen bişey