2 bardak esmer çiğ köftelik bulgur (Yoksa normal ince bulgurda olur)
1 tane soğan rendesi (Rendelenince üzerine 1 çay bardağı su eklenip yikanip süzgeçten aci suyu sıkılacak kalan posa kullanılacak)
2 dis sarımsak rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz (Tepeleme olmayacak)
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1.5 tatlı kaşığı isot (Mutlaka kullanılmalı)
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı sumak
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tepeleme nar eksisi
Yarım limon suyu
İsteğe bağlı rondodan geçirilmiş ceviz
Çiğ Köfte (Mutfak Şefiyle) Tarifi Yapılışı
Bulgurumuzu kaynar su ile ıslatıp 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırıyoruz. 5 dakika dinlendiriyoruz.
Üzerine diğer malzemelerin hepsini ekleyip mutfak şefi ile önce 2. Kademede sonra 4. Kademede toplam 20 dakika yoğuruyoruz. ( karıştırma başlığını kullandım. ).
Devri ara ara 3 e düşürerek toparlayalım. Tamamen karışım sağlanınca eldiven yardımıyla sıkalım. Afiyet olsun