Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %0,18
Cevizli Lokum Tarifi

Cevizli Lokum Tarifi

Malzemeler

• 250 gr ceviz
• 20 gr yaş hamur mayası
• 1 su bardağı süt
• 1 kg un
• 1 tatlı kaşığı bahar
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı şeker
• Aldığı kadar ılık su
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

1- Bir kaba, sütün içinde eritilmiş maya, yağ, tuz, şeker, biraz su ve az bir miktar un konup, mikserle çırpılır.
2- Hamur sıcak bir şekilde mayalandırılmaya bırakılır. Tekrar un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında iyice özlendirerek mayalandıktan sonra, büyükçe parçalar kopararak fayansın üzerine biraz yağ dökerek o yağ ile hamur, kare şeklinde açılır.
3- Dövülmüş cevizle bahar, tarçın, şeker ile karıştırılıp bir miktar hamurun üzerine yayılır. Rulo gibi sarılır. Üçer santim genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımları görünecek şekilde dizilir.
4- Kalan hamuru da aynı şekilde yapıp doldurduktan sonra 30 dakika bekletilerek tepsi mayası aldırılır.
5- Üzerine yumurta ve yoğurt sürülüp kızgın fırına verilir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın