Malzemeler
• 250 gr ceviz
• 20 gr yaş hamur mayası
• 1 su bardağı süt
• 1 kg un
• 1 tatlı kaşığı bahar
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı şeker
• Aldığı kadar ılık su
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1- Bir kaba, sütün içinde eritilmiş maya, yağ, tuz, şeker, biraz su ve az bir miktar un konup, mikserle çırpılır.
2- Hamur sıcak bir şekilde mayalandırılmaya bırakılır. Tekrar un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında iyice özlendirerek mayalandıktan sonra, büyükçe parçalar kopararak fayansın üzerine biraz yağ dökerek o yağ ile hamur, kare şeklinde açılır.
3- Dövülmüş cevizle bahar, tarçın, şeker ile karıştırılıp bir miktar hamurun üzerine yayılır. Rulo gibi sarılır. Üçer santim genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımları görünecek şekilde dizilir.
4- Kalan hamuru da aynı şekilde yapıp doldurduktan sonra 30 dakika bekletilerek tepsi mayası aldırılır.
5- Üzerine yumurta ve yoğurt sürülüp kızgın fırına verilir. Afiyet olsun.