Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %0,18
Ceviz Reçeli

Ceviz Reçeli

Malzemeler

1 kilo olgunlaşmamış ceviz  (erik büyüklüğünde)

1 su bardağı kireç kaymağı

1 kilo toz şeker

6 su bardağı su

6-7 adet karanfil

1 tatlı kaşığı toz limon tuzu

Yapılışı

    1. Kabuk soyucu ile cevizlerin kabuğunun çok ince bir tabakasını soyun,
    2. Cevizleri bir kase içine veya 5 litrelik pet su şişesinin içine koyun,
    3. Cevizlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin,
    4. 10 gün boyunca cevizler kararıncaya kadar günde 4-5 kez bu suyu değiştirin,
    5. 10. günün sonunda kararan cevızleri iyice yıkayın,
    6. Cevizleri bir kaba yerleştirin ve üzerini kapatacak miktarda kireç kaymağı dökün,
    7. Kireç kaymağı hazırlamanın detayları aşağıda püf noktaları bölümündedir,
    8. 5-6 saat süreyle bu kireç kaymağında bekletin,
    9. Bu süre dolunca cevizleri iyice yıkayın ve bir taşım kaynatın,
    10. Tekrar 2-3 kez yıkayıp kürdanla cevizleri 3-4 yerinden delin,
    11. Bir tarafta 1 kilo şeker ve 6 bardak su ile şerbet hazırlayın,
    12. Kaynayan şerbetin içine karanfili ve cevizleri atın,
    13. Reçel kıvamını alınca 1 tatlı kaşığı toz limon tuzunu da koyup bir taşım daha kaynatın,
    14. Sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın,
    15. Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın