Buda Çiğ Köfteli Kumpir (Acı Sevenlere)
Buda Ham Köfteli Kumpir Acı Hoşlananlara Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta büyüklükte patates
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kadehi haşlanmış mısır
- 2 yemek kaşığı soslu yoğurt
- 4 tane yeşil zeytin minik minik doğranmış
- Ketçap
- Mayonez
- 1 su kadehi nemlendirilmiş esmer ince bulgur
- Salça
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı akışkan yağ
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Buda Ham Köfteli Kumpir Acı Hoşlananlara Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesler yıkanır çatalla bir kaç delik açılır ve fırına verilir.
- 180 derecede 1 saat pişirilir. çatalla hakimiyet edilir gerekirse tekerrür pişirilir.
- Sıcakken ortası bıçak ile açılır. tereyağ koyulur. sonra kaşar peyniri erimesi sağlanır.
- Yoğurt ve öteki garnitürler de ilave edilir. isteğe göre 1 2 tane bunalmış ham köfte koyulur servise hazırlanır.
- Ham köfte için esmer bulgur sıcak su ilave edilip kabarması sağlanır.
- Tüm malzemeler ilave edilir hoşça yoğurulur. Salça soğan ve yağda kavrulacak
Bu operasyonların ardından ağzınıza layık kumpir hazır. Hoşlukla kalın. ❤
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak