Malzemeler
Yapılışı
atlımızın yapımı için öncelikle bir tencereye 1 su bardağı su,1 su bardağı toz şekera lıp kaynatalım. Kaynayan şerbete 1-2 damla limon suyu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatalım. Şerbeti ılımaya bırakalım.
Bu sırada 500 gram tel kadayıfı elimizde küçük küçük parçalayalım. Bir tavaya 125 gram tereyağı alıp eritelim ve kadayıfa dökelim ve elimiz ile iyice karıştıralım. Kadayıfın yarısını büyük bir teflon tavaya bastıra bastıra yerleştirelim. 1 kase rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayalım ve kalan kadayıfı da üzerine bastırarak yerleştirelim. Ocağa alıp kısık ateş de kızarana kadar pişirelim. tepsiye döndürüp tekrar tavaya alalım ve diğer tarafını da kızartalım.
Sıcakken üzerine kepçe yardımı ile şerbetini döküp servise sunalım. Afiyet olsun.