Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi

Malzemeler

1 litre içme suyu

1 su bardağı toz şeker (240 ml.lik)

1 kilo sert şeftali (ezik olmayan ve beresiz)

Yapılışı

    1. Şeftalilerin kabukları soyulur ve doğranır,
    2. İçme suyuna şeker eklenir ve kaynatılır,
    3. Kaynayınca doğranmış şeftaliler eklenir,
    4. Yaklaşık 12-13 dakik kaynatılır,
    5. Sterilize edilmiş kavanozlara sıcak olarak konulur,
    6. Kavanoz kapakları dikkatli bir biçimde iyice kapatılır,
    7. Ters çevrilir ve 24 saat bu şekilde bekletilir,
    8. Kavanozlar düzeltilerek serin bir ortamda saklanır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın