Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,78
  • BIST
    %-0,81
Pastane Tadında Yumuşak Patatesli Açma

Pastane Tadında Yumuşak Patatesli Açma

Pastane Tadında Yumuşak Patatesli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta ( beyazı hamura sarisi üzerine )

İç harcı ;

  • 6 adet orta bor patates
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı ( yoksa kırmızı biber de koyabilirsiniz )
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2-3 damla pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pastane Tadında Yumuşak Patatesli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurumuzun tüm malzemesini derin bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.
  2. 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.
  3. Patatesleri haşlıyoruz soyup içerisine baharat tuz ve yağı ilave edip çatalla eziyoruz.
  4. Mayalanan hamuru 16 eşit parçaya ayırıyoruz her bir parçaya mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp şekil veriyoruz.
  5. Bir pasta tabağı büyüklüğünde açıp içine harcı koyup şekil veriyoruz tepsiye aralıklı diziyoruz.
  6. Yarım saat tepside mayalanması için bekletiyoruz .
  7. Mayalandıktan sonra bir kase de yumurta sarısı pekmez ve yağı çırpıyoruz .Açmaların üzerine sürüyoruz.
  8. 180° ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Pastane Tadında Yumuşak Patatesli Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın