Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,37
Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mantı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 6 su bardağı sıcak su (1200 ml)
  • Tuz

Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mantıları tencereye alalım.
  2. Üzerlerine sıcak su ilave edelim. Orta ateşte pişmeye bırakalım.
  3. Bu arada çorbanın sosu için tavaya sıvı yağı alalım.
  4. Sarımsağı ekleyip kavuralım.
  5. Salça ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  6. Sosu mantının üzerine ekleyelim.
  7. Karıştırıp pişirmeye devam edelim.
  8. Pişme kıvamını çorbanın suyunu kontrol ederek gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  9. Son olarak çorbanın tuzunu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alalım.
  10. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve sumak ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Kayseri Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın