Malzemeler
Keki İçin
Karameli İçin
Dibi İçin
Yapılışı
Dibi için; bir kabın içine toz şekeri koyalım ve iyice çırpalım.
Hazırladığımız karışımı kek kalıbının dibine dökelim ve iyice yayalım.
Karameli için; başka bir kabın içine iki bardak sütü, üç kaşık toz şekeri, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları koyalım ve iyice çırpıp, kek kalıbına ilave edelim.
Keki için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştırıp, kek kalıbına ilave edelim.(görüntü sizi korkutmasın pişince katlara ayrılacaklar ayrıca kesinlikle kelepçeli kalıp kullanmayın)
Kek kalıbını, içerisinde üç parmak kadar su dolu olan tepsiye oturtalım ve önceden ısıtılmış 175° fırında 35-40 dakika pişirelim.
Bir gece buzdolabında bekletelim ve kenarlı bir servis tabağına ters çevirelim.(çıkmazsa diye şüpheniz varsa kalıbı ters çevirmeden önce 1-2 dakika sıcak su da bekletebilirsiniz)
Krem Karamelli Kekimiz servise hazır. Afiyet olsun.