Malzemeler
Karamel Sosu İçin
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Muhallebisi için; Bütün malzemeleri tencereye koyalım ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız muhallebiyi soğumaya bırakalım.
Şerbeti için; toz şekeri tencereye koyalım ve orta ateşte eriyene kadar karamelize edelim. Sonra üzerine suyu ilave edip karıştırarak kaynatalım ve 1 taşım daha kaynadıktan sonra limonu sıkıp, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
Kare borcama etimekleri dizelim ve etimeklerin üzerine şerbeti eşit olarak gezdirerek dökelim. Etimeklerin şerbeti emmesi için 10 dakika bekleyelim.
Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ilave edelim ve mikser ile çırpalım. Şerbeti iyice çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp spatula ile düzgünce yayalım. Üzerine antep fıstığı, ceviz ya da fındık serpelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.