Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su ve
yarım limon suyu
Yapılışı
Şerbeti için toz şekeri ve suyu 15-20 dakika kaynatın. İçine limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Diğer malzemeleride ekleyin ve tekrar çırpın. Dikdörtgen borcamı yağlayın ve revani karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Revani sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde dökün ve şerbetinin çekmesini bekleyin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyrek servis yapın. Afiyet olsun.