Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %0,18
Karamelli Dondurma Tarifi

Karamelli Dondurma Tarifi

Malzemeler

  • 180 gram toz şeker (1 su bardağı),
  • 80 gram su (Yarım su bardağı),
  • 1 paket şekersiz krema (200 ml.),
  • Bir tatlı kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri.

Dondurma için

  • 1 paket şekersiz krema (200 ml.).

Yapılışı

Karamelli dondurma yapmak için öncelikle karamel sosu hazır edilir.
Karamel sosu için gerekli olan toz şeker ile su tencereye koyulur ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynayınca ocağın altı kısılır ve karıştırmadan, arada tencere sallanarak karışım bal rengini alana kadar ocakta tutulur.
Karışım bal rengini alınca krema ile vanilya eklenir ve ara ara karıştırarak 3 dakika civarında daha ocakta tutulur.
Karamel sosun rengi koyulaşıp kıvamı pürüzsüz hale gelince ocaktan alınır ve oda ısısında soğuması için 1 saat kadar bekletilir.

Sos oda ısısına gelince diğer krema bir kap içerisine alınır ve krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.
Koyulaşan kremanın üzerine oda ısısındaki karamel sos spatula yardımı ile boşaltılır.
Homojen bir karışım olana kadar çırpılır.
Elde edilen karamelli dondurma karışımı, derin dondurucuya girmeye uygun kapaklı bir kap içerisine boşaltılır.
Kapağı kapatılarak derin dondurucuda 6 saat kadar beklettikten sonra servis edilir.  Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın