Islak kurabiye son zamanların favorilerinden. Ağızda dağılan bu enfes lezzet 5 çaylarınıza ve akşam sohbetlerinize eşlik ederek tadanları size hayran bırakacak.
Malzemeler
100 gram tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 ml sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Hindistan cevizi (üzeri için)
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı derin bir kapta yoğurun.
Kakao ve vanilyayı ekleyin.
Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu da ekleyin ve tekrar yoğurun.
Unu azar azar ekleyin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin ve tepsiye dizin.
180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Şerbeti için malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kaynatın.
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ılımış olan kurabiyeleri tek tek şerbete batırın.
Hindistan cevizi ile süsyelip servis edebilrsiniz. Afiyet olsun.