Orta boy bir tepsinin her tarafını iyice yağlayın.
Derin bir cam kap içerisine 4 yumurta, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, ¾ su bardağı su, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve karışımın alabildiği kadar unu koyun.
Karışımı kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar elde yoğurun.
Bu hamur için kesinlikle karıştırma mikseri kullanmayın.
Tatlıya lezzet veren özellik bu hamurun elle yoğrulmasıdır.
Yoğrulan hamuru yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Hamuru dinlenme süresi sonunda yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezelerin üzerine yaş bir tülbent örterek 45 dakika daha dinlendirin.
Süre sonunda dinlenen bezeleri ince bir oklavayla açın.
Bir miktar erittiğiniz tereyağını açtığınız yufkaların üzerine bir kaşıkla gezdirin.
Yağlanmış yufkaları ortasından ikiye katlayın.
Orta kısımlarına kaymak koyarak rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız rulo hamurlarını tek tek tepsinin dış kısmından başlamak üzere iç tarafa doğru dizin.
Tüm tepsinin dizme işlemi bitince bir miktar tereyağını eriterek kızdırın ve bir çorba kaşığı yardımıyla tüm ruloların üzerinde gezdirin.
Tepsinizi daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürerek üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan sac aralarını bir servis tabağına alarak üzerlerine 1 su bardağı pudra şekeri veya 1,5 ölçü soğuk baklava şurubunu ilave ederek servis edebilirsiniz.