Malzemeler
Yapılışı
Pudra şekerini ve yumurtayı mikser yardımıyla çırpın.
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını ilave edin.
Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu eleyerek ilave edin. Bu durum istediğiniz kurabiye hamuru için size yardımcı olacaktır. Unu eksiltebilir veya arttırabilirsiniz. Ele yapışmayan ve kulak memesi diye tabir edilen kıvamda olduğuna dikkat edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Hamuru şekere bulayın.
Hazırladığınız hamurun ortasına parmağınızla bastırın. Çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Çünkü parmağınızla açacağınız yer büyük olursa pişerken dağılabilir.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladığınız hamurları yerleştirin.
170 derece fırında 30 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ortasına çikolata, krem şanti veya pasta kreması dökebilir ya da meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.