Malzemeler
Yapılışı
Cocostar kurabiye yapımı için öncelikle kurabiye hamuru yapılır. Bunun için derin bir kap içerisine alınan yumurta, pudra şekeri, margarin, kakao, kabartma tozu ve vanilya bir çırpıcı veya çırpıcı ile iyice karıştırılır. Şekerin ve margarinin erimesinden sonra karışıma yavaş yavaş un eklenerek yedirilir. Kurabiye hamuru akışkan değil fakat yumuşak bir kıvamda olmalıdır.
Cocostar kurabiye hamurunun hazırladıktan sonra, iç dolgusunun yapımına geçilir. Derin bir kap içerisine belirtilen ölçülerde hindistan cevizi ve pudra şekeri konulduktan sonra bir adet yumurta akı eklenir. Bu üç malzeme homojen dağılıncaya kadar iyice çırpılır. İç dolguda yumurta akı, kurabiye hamurda kullanılan yumurtadan alınabilir.
Hazırlanan kurabiye hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar haline bölünür. El yardımı ile yuvarlanan kurabiye hamurları, avuç içinde düzleştirilerek iç dolgu ile doldurulur ve kapatılır.
Önceden yağlı kağıt döşenmiş tepsiye yuvarlanan kurabiye hamurları yerleştirilir. Hamurların birbirlerine değmemesine dikkat edilmelidir. 180 derecede ısıtılmış fırına tepsi konulur.
Kurabiyeler pişerken cocostar üst malzemeleri nişasta, kakao, şeker ve süt bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakılır.
Soğuyan kurabiyeler, ılık cocostar sosuna batırılır ve üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun.