Kâsenin içine sütün yarısını, portakal kabuğu rendesini, kakaoyu, tarçını ve şekeri koyup bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra içine kalan sütü ilave edin. Tencerenin altını yakıp içine yarım paket yağı koyup kızdırın.
İçine unu ilave edip unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan unun içine şekerli, kakaolu sütü yavaş yavaş katarken bir yandan çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını önleyin.
Çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika mikserle çırpın. Çikolatalı tavukgöğsünü sıcak su ile ıslattığınız bir tepsiye dökerek soğumasını bekleyin. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.