Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Brownili Kesme Puding

Brownili Kesme Puding

Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 bardak un
  • 2,5 bardak şeker
  • 50 gram toz kakao
  • 2 paket vanilya
  • 80 gram bitter çikolata

Browni için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tere yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 80 gram bitter çikolata
  • Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı

Önce pudingi hazırlamaya başlayın.

Bitter çikolata hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyarak iyice karıştırın.

Orta ateşte malzemeler topaklanmadan iyice karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamında koyulaştıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve ocağı altını kapatın.

İçine bitter çikolatayı atın ve sıcaklığı ile erimesi için iyice karıştırın.

Hazır olan pudingi, kelepçeli bir pasta kalıbına dökün ve üzerini düzelterek soğumaya bırakın.

Daha sonra kalıptan rahat çıkartmak için, kelepçeli kabın yanlarını yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin.

Browniyi hazırlamaya başlayın.

Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpın.

Beyazlaştıktan sonra içine süt ve unu da ekleyerek çırpmaya devam edin.

Tere yağ ve bitter çikolatayı ayrı bir sos tavasında beraber eritin ve karışımın içine ekleyerek tekrar çırpın.

Hazır olan browni harcını soğuyan pudingin üzerine dökün ve her yere eşit olarak yayın.

200 derecede ısıttığınız fırına sürerek 15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

Daha sonra dolaba sürün ve iyice soğutun.

Soğuduktan sonra kelepçeli kaptan çıkartın ve dilimleyin.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın