Malzemeler
Yapılışı
Başlangıçta pirinçleri iyice ayıklayıp güzelce yıkayın.
Sonra suyunu süzün ve tencerenin içine alın.
Üzerine 2 su bardağı kadar suyu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar ocakta orta ateşte haşlayın.
Pirinçler bir süre sonra yumuşadığında kalan az suyu da tencerenin içine alın.
Nişastayı az miktarda su ile ezip pürüzsüz bir kıvam haline getirin.
Safranı da aynı şekil de az miktar da su ile eritip tencerenin içine aktarın.
Şekerle birlikte sulandırdığınız nişasta karışımını yavaş yaavaş ve sürekli olarak karıştırarak pirinçlerin üzerlerine ilave edin.
Ocakta kısık ateşte sürekli karıştırarak 1 ile 2 taşım kadar kaynatın.
Hazırlanan sade zerde tarifini kaselere boşaltın.
Üzerine kuş üzümünü, çam fıstığını ve gül suyunu ekleyin.
Buzdolabının içinde bir süre soğuttuktan sonra servis yapın.
Yöresel zerde tatlısı tarifi hazır. Afiyet olsun.