Çikolatalı tatlılardan hoşlanıyorsanız bu lezzet tam size göre…
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bar ılık su
2, 5 su bardağı Un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için
Hindistan cevizi
Sos için
1 büyük çay bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 parça bitter, 2 parça sütlü çikolata
Yapılışı
Sos malzemeleri çikolatalar hariç karıştırarak pişiriniz.
Pişince ocaktan aldığınız sosun içine çikolataları katınız ve karıştırınız. Soğumaya bırakınız.
Kekin Yapılışı
Yumurtaları şekeri 7 dk yüksek devirde mixerle çırpınız.
Sonrasında gayet ılık su, yağ, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ediniz.
En düşük ayarda çok kısa sürede mixerle karışmasını sağlayınız.
Büyük dikdörtgen borcamınızı yağlayıp 175 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakınız. Soğuyan kekimizi ilk önce kare eşit parçalara sonrada kareleri köşeden köşeye keserek üçgen oluşturunuz.
Üçgen kekin kenarlarını sosa bulayıp sonrasında çikolatalı kenarları hindistan cevizine batırınız. Afiyet olsun.