Fındıklı Gül Tatlısı Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı sirke 1 çay bardağı irmik Aldığı kadar un 1 paket vanilin yarım paket kabartma tozu Ayıklanmış 0 1496 28 Ağustos 2017 DEVAMI
Mısır Unu Helvası Malzemeler 2 Su bardağı süt 200 gram tereyağı 2 Su bardağı mısır unu 1 Su bardağı şeker 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık 100 gram antep fıstığı Yapılışı Ön hazırlık olarak 2 su 0 1245 28 Ağustos 2017 DEVAMI
Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır Malzemeler 3 litre su 5 su bardağı toz şeker 300 gram lohusa şekeri (aktarlardan bulabilirsiniz) 6 Adet çubuk tarçın 3 Adet kuru zencefil 1 Yemek kaşığı karanfil Yapılışı Öncelikle toz şekeri, lohusa şekerini ve 3 l,itre 0 1257 26 Ağustos 2017 DEVAMI
Fıstıklı Sarma Tatlısı Malzemeler 6 adet baklavalık yufka 130 gr. tereyağı – eritilmiş – soğumuş 250 gr. toz antep fıstığı Şerbeti için Malzemeler 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 4 – 5 0 4270 22 Ağustos 2017 DEVAMI
Hanım Göbeği Malzemeler 3 yumurta 2 bardak su 150 gram tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 3 su bardağı un 2 su bardağı su ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı kabartma tozu 3 0 1084 21 Ağustos 2017 DEVAMI
Tulumba Tatlısı Malzemeler – 2,5 su bardağı un – 1 çorba kaşığı ince irmik – 1 çorba kaşığı nişasta – 5 yumurta – 1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak 100 gr.) 0 1293 19 Ağustos 2017 DEVAMI
Yemişli Cevizli Şerbetli Tatlı Malzemeler 12 adet milföy 1 adet yumurta sarısı Harcı: ½ su bardağı şeker 2 yemek kaşığı Sana yağı 4 adet kuru kayısı 1 su bardağı ince çekilmiş fındık 1 su bardağı iri 0 1179 18 Ağustos 2017 DEVAMI
Verev Tatlı Malzemeler – ½ paket Sana – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – ½ su bardağı yoğurt – 1 adet yumurta – 1 çay kaşığı tuz – 1 su bardağı ceviz – 4-5 su bardağı un – 1 paket kabartma tozu 0 1143 18 Ağustos 2017 DEVAMI
Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi Malzemeler – 150 gr. kuru kayısı – yarım su bardağına yakın şeker – 2,5 su bardağına yakın su – 8 dilim beyaz tost ekmeği Yapılışı Kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı, 0 1252 12 Ağustos 2017 DEVAMI
Yoğurt Tatlısı Malzemeler – 400 g yoğurt – 6 yumurta – 600 g (3 1/4 su bardağı) irmik – 120 g (½ g su bardağı) toz şeker – 120 g (1 su bardağı) un – 40 g (1/3 su bardağı) 0 1140 10 Ağustos 2017 DEVAMI