Malzemeler
Yapılışı
Tarçınlı muhallebi yapmak için öncelikle 3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşı un tencere içerisine alınır.
Tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirilir.
Muhallebi kıvamına gelince içerisine toz tarçın ve limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan muhallebi ocaktan alınır ve oda ısısında ılınması için bekletilir.
Ilınan muhallebinin içerisine 1 poşet krem şanti ve 2 paket vanilya ilave edilir.
Üzerine azar azar süt ilave edilerek mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır (muhallebinin kıvamını arzuya göre ayarlayabilirsiniz).
Hazırlanan tarçınlı muhallebi kuplara paylaştırılır ve buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için dinlendirilir.
Muhallebi iyice soğuduktan sonra üzeri arzuya göre süslenir ve soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.