Malzemeler
Yapılışı
Süt ve yoğurt olmadan kakaolu kek yaptık çok güzel oldu. Yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ karıştırılır. Un yavaş yavaş karıştırıldıkça eklenir ve kıvama göre su eklenir. Bu hamurun kıvamı ne çok sıvı olacak nede çok katı olacak. Katıya dönük bir kıvam olmalı. Daha sonra kakao eklenir ve yine biraz su eklenir. Karıştırılır. Kıvam elde edilir. Tepsi yağlanır ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyulur. Fırının gücüne göre 10-15 dakikada pişirildikten sonra kürdanı keke batırarak kekimizin piştiğini anlayabiliriz. Fırından çıkardığınız keki süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.