Sütlü tatllılardan vazgeçemeyenlerdenseniz doğru yerdesisniz.
Malzemeler
Yapılışı
Pirinçler yıkanıp tencereye alınır. İçine 2 su bardağı su koyarak kaynatmaya başlayın.
Kısık ateşte suyunu biraz çekinceye kadar haşlayın. Daha sonra pirinçleri suyu ile birlikte kaynattığınız sütün içine alın.
Suyuyla birlikte koymamızın nedeni pirincin nişastasından faydalanmak içindir. Çünkü sütlacın içine pirinç unu koymayacağız. Sütle birlikte bir süre daha pirinçleri haşlayın.
Kıvamını yakaladığınızda, sütlacın içine toz şekerini ve vanilyayı ilave edebilirsiniz.
Sıcakken servislere alınır ve üzeri tercihe göre tarçın ya da hindistan ceviziyle süslenebilir. Afiyet olsun.