Öncelikle yoğurt şeker akışkan yağ ve vanilyayı şeker eriyip krema kıvamı olana kadar çırpıyoruz.
Çırptığımız karışımdan bir su kadehinden azıcık fazla ayırıyoruz.
Daha sonra kalan kremanın içine 2 yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
Sonra kabartma tozu ve unu ilave edip kek hamurunu elde ediyoruz.
Yağladığımız borcama boşaltıyoruz tezgaha vurdurarak denk biçimde ayrılmasını sağlıyoruz.
Daha sonra kabuklarını atayıp ince ince dilimlediğimiz elmaları yerleştirip 200⁰ de üstü kızarana kadar pişirelim her fırın pişirme süresi değişik olduğundan kürdan ile hakimiyet ediniz.
Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcağı gidince vasati 5 dk sonra kremayı döküp fırça dayanağıyla her tarafa dağıtıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.